Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

GEBOUW

Het gebouw waarin het Humanistisch Kindcentrum Amsterdam is gevestigd, biedt kinderen heel veel mogelijkheden tot leren en ontspannen.

Bouw Humanistisch Kindcentrum Amsterdam

Op dit filmpje is te zien dat er hard gewerkt wordt aan ons kindcentrum en ook laat het zien hoe mooi het gaat worden. Het biedt kinderen straks volop mogelijkheden tot leren en ontspannen.

Energieneutraal en groen

Allereerst is het gebouw, mede door de zonnepanelen op het dak, geheel energieneutraal. Het is een ‘gezond’ (o.a. luchtkwaliteit) en zeer duurzaam gebouw dat bij voldoende zonuren misschien zelfs energie kan opwekken. Een uitgelezen kans om lessen over o.a. duurzaamheid, klimaat en groene energie te geven!

Buitenruimte

De buitenspeelruimte is prachtig groen. De vorm van het gebouw is zorgvuldig afgestemd op de situatie, zodat bestaande bomen blijven staan. In de tuin kunnen de kinderen spelen, klimmen en klauteren, is er gelegenheid om te tuinieren in de moestuintjes of te leren over water door de regenwaterstroom te volgen. Voor iedere leeftijdsgroep is er voldoende aanbod in een eigen, veilige omgeving.

Multifunctioneel en slim

Het gebouw beschikt over een ruime gymzaal en een atelier. Er is een grote bibliotheek en een podium voor presentatie en optredens. De oogst van de moestuin kan worden verwerkt in de royale keuken. Iedere etage is daarnaast voorzien van ruime leerpleinen. De grote aula fungeert als verbindend element tussen de leerpleinen en de andere ruimtes.

Onderwijs en opvang maken slim dubbel gebruik van alle mogelijkheden van het gebouw.

De inrichting van het kindcentrum


Terwijl de bouw van het kindcentrum in snel tempo vordert, wordt er door het schoolteam en Berger Barnett Architecten hard gewerkt aan de inrichting van het gebouw.

De onder- midden- en bovenbouw krijgen elk hun eigen domein dat volgens de specifieke eisen en wensen wordt ingericht. Bij de allerkleinsten komen bijvoorbeeld een mooie bouwhoek, een zandtafel en een schilderwand. Op het midden- en bovenbouwplein komen naast de werkplekken ook een filosofeerkring en een relaxhoek. Door te variëren met kleur en afwerking krijgt elk domein zijn eigen sfeer.

De aula met uitzicht op de patio in het midden van het gebouw is de centrale plek van het kindcentrum. De aula verbindt alle functies met elkaar zoals het speellokaal, het atelier, de keuken, de ruimte voor de bso en het kinderdagverblijfdeel. In de aula staat een grote tribunetrap bekleed met hout. Onder de trap is ruimte voor de bibliotheek met daarnaast twee grote stamtafels voor de bso. De onderbouw en het kinderdagverblijf op de begane grond hebben directe toegang tot de patio die als een prachtig beschermde natuurlijke speelplek wordt ingericht.
 
Humanistic Child Centre Amsterdam is a collaboration between Stichting Kolom and Partou kinderopvang (daycare).